Schapendrift zuid 6

3958 WG AMERONGEN

Schapendrift zuid 6 AMERONGEN

Vanwege de enorme belangstelling voor deze woning hebben wij voor deze week twee Open huis momenten ingepland.

U kunt op woensdag 1 mei van 13:30 uur tot 16:00 uur en donderdag 2 mei 9:30 uur tot 12:00 uur zonder afspraak binnen lopen!

Deze royale 2 onder 1 kap woning, ligt op een gewilde locatie, vlak bij de voorzieningen van het dorp. Het charmante Kasteel Amerongen en Landgoed Zuylestein liggen op loopafstand en het gezellige centrum met winkels ligt op fietsafstand. De woning is netjes onderhouden en beschikt over zonnepanelen. De woning is energiezuinig (B-label).

Het huis is gebouwd in 1993 en is goed onderhouden, geheel geïsoleerd en voorzien van dubbel glas.

Het perceel biedt een ruime voortuin met de mogelijkheid om op eigen terrein te parkeren.

Entree:
de entree ligt aan de voorzijde van het huis. Er is een hal, met garderobe, de trapopgang en toegang tot het toilet en de woonkamer.

Woonkamer:
de gezellige en ruime L vormige woonkamer van ca. 41 m2 is aan de voorkant van het huis gesitueerd. Door de grote raampartijen is de woonkamer heerlijk licht. De vloer is voorzien van een mooie lichte eikenvloer. De woonkamer biedt aan de voorzijde een uitgebouwde erker. Aan de achterzijde is er een eetgedeelte met directe toegang tot het terras via de schuifpui.

Keuken:
de open keuken van ruim 7 m2 ligt ook aan de achterzijde van het huis. De L vormig opgestelde keuken, is voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur, inclusief een 6 pits Borretti fornuis met twee ovens. Verder biedt de keuken veel praktische bergruimte, veel werkruimte en toegang naar de bijkeuken.


Bijkeuken:
vanuit de keuken komen we in de bijkeuken waar de wasmachine aansluiting zit. Vanuit de bijkeuken is er toegang naar de tuin en een slaapkamer/hobbykamer van ca 12 m2. De bijkeuken kan eventueel ook verbouwd worden tot badkamer, wat gelijkvloers wonen mogelijk maakt.

Aan de voorzijde is er aansluitend aan de slaapkamer een berging.


Eerste verdieping:
de trap in de hal leidt naar de overloop. Deze geeft toegang tot 3 ruime slaapkamers en de badkamer.
Aan de voorzijde van het huis zijn er 2 slaapkamers. van ca. 12 m2 en ca. 14 m2. De grootste slaapkamer beschikt over een vaste kastenwand en een dakkapel.

Aan de achterzijde van de woning ligt een ruime slaapkamer van ca 12 m2 met met fraai uitzicht op de achter het huis gelegen boomgaard.

Badkamer:
De moderne badkamer beschikt over een ruime inloopdouche, een ligbad, een wastafel met meubel en een toilet. In de badkamer is veel licht door het raam.

Tweede verdieping:
Op de tweede verdieping vinden we een fijne voorzolder met een afgesloten berging waar ook de cv combi-ketel is geplaatst.

Achter de voorzolder ligt een ruime 4e slaapkamer van ca 15 m2, voorzien van een dakraam.

Buitenruimte:
Op eigen terrein kun je parkeren. Ook in de straat is er voldoende parkeerruimte. De tuin rondom is keurig onderhouden en biedt genoeg ruimte om van het zonnetje te genieten.


Bijzonderheden:
- Bouwjaar: 1993
- Kadastraal bekend: Amerongen sectie D nummer 5336
- Perceelgrootte: 222 m2
- Woonoppervlakte: ca. 157 m2
- Inhoud: ca. 588 m3
- Isolatie: geheel geïsoleerd en voorzien van dubbel glas
- Energielabel: B
- Verwarming/warmwatervoorziening: cv-ketel Nefit combiketel (2023) hybride voorbereid

- Gezellige woonkamer en ruime keuken;
- Totaal 5 slaap kamers,;
- Heerlijke knusse tuin;
- Sedumdak op de garage
- Ligging in het oude dorp, nabij de voorzieningen en de natuur.

Algemeen:
De naam Amerongen wordt voor het eerst genoemd in 1126. Amerongen was van oudsher een agrarische gemeenschap. Na de bedijking waren de uiterwaarden met vruchtbare rivierklei eveneens geschikt voor landbouw. Vanaf de 17e tot de 20e eeuw kende Amerongen tabaksteelt. Het dorp telt nog een tiental karakteristieke tabaksschuren uit deze tijd. Amerongen maakt onderdeel uit van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, ligt midden in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Het dorp heeft in de jaren haar landelijke karakter behouden. Kenmerkend voor Amerongen zijn de oude tabaksschuren die her en der in het dorp staan. De zuidkant van het dorp bestaat uit het oude centrum met veel monumentale panden en natuurlijk Kasteel Amerongen. Hier vinden we ook de uiterwaarden van de Nederrijn, terwijl aan de noordkant van het dorp het uitgestrekte bosgebied te vinden is met daarin de Amerongse berg. Naast natuurschoon biedt Amerongen ook andere voorzieningen: er zijn onder andere meerdere basisscholen, sportverenigingen en diverse aantrekkelijke restaurants.

Plattegronden