Kwartellaan 14

3956 DJ LEERSUM

Kwartellaan 14 LEERSUM

Heerlijk stil gelegen robuuste woning met een verrassende indeling op een royaal perceel op een groene locatie, dicht bij de bossen van de Utrechtse Heuvelrug.

Dit vrijstaande huis ligt op een van de rustigste plekjes van de Heuvelrug. Het huis wordt omringd door een royale zonnige tuin die ondanks zijn open ligging ook vee privacy biedt.
Het huis heeft een verrassende, niet alledaagse indeling, waarbij de begane grond naast een ruime woonkamer en half open keuken ook een slaapkamer en een badkamer biedt. Vanuit de verschillende vertrekken is er fraai uitzicht op de tuin.
Het huis is onder architectuur gebouwd in 1978.

Begane grond:
Via de oprit komen we bij de entree van het huis. We komen in een ruime hal die toegang geeft tot alle vertrekken en waarin ook het halfronde trappenhuis is gesitueerd.
De woonkamer van ca. 43 m2 heeft een speelse indeling en is voorzien van vloerverwarming. Ook is er een open haard. Door de ramen is er veel licht in de woonkamer. Aan de voorzijde is er een logische plek voor de eettafel, dicht bij de toegang naar de half open keuken.

Aangrenzend aan de woonkamer is er een extra kamer die bijvoorbeeld als eetkamer, werkkamer of speelkamer voor de kinderen gebruikt zou kunnen worden.

De half open keuken biedt een rechte opstelling voorzien van diverse inbouwapparatuur, zoals een vijfpits gasfornuis een elektrische oven, een vaatwasser en een koelkast.

Vanuit de hal is een ruime slaapkamer toegankelijk. Deze kamer van ca. 20 m2 beschikt ook over een eigen badkamer met douche, ligbad en wastafel.
Op de begane grond is er nog een bijkeuken met een uitstortgootsteen en de aansluiting voor de wasmachine. Vanuit de bijkeuken is er directe toegang tot de aangebouwde garage.

Eerste verdieping:
Via de trap in de hal komen we op de eerste verdieping. Hier vinden we drie (slaap-) kamers (waarvan 1 met een hoogte van ca. 1,90 meter). Ook is er een tweede badkamer met douche, wastafel en een toilet.
Verder is er op de verdieping een brede vide aan de woonkamerzijde, die voor verschillende toepassingen gebruikt kan worden. In de berging is de opstelplaats van de cv-ketel.

Garage:
Naast het huis ligt een ruime oprit met parkeermogelijkheid voor meerdere auto's. De oprit leidt naar de aangebouwde ruime garage die is voorzien van een elektrische kanteldeur.

Buitenruimte:
Het vrijstaande huis wordt omringt door een heerlijke tuin. Er zijn diverse terrassen en verder is de tuin voorzien van vaste beplanting. Door de open ligging is er veel zon in de tuin, maar er is ook veel privacy.
Het huis ligt op loopafstand van de uitgestrekte bossen van de Utrechtse Heuvelrug, met heerlijke wandelpaden, ruiterpaden en uitdagende mountainbike routes.

Kenmerken:
* Vrijstaand
* Bijzondere indeling
* Levensloop bestendig wonen mogelijk
* Wonen/ werken goed te combineren
* Heerlijk groene tuin
* Rustig gelegen nabij de bossen

Algemeen:
Leersum vormt een onderdeel van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het dorp ligt midden in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland met een gevarieerd landschap van bos en heide dat garant staat voor rust en natuurschoon. Het dorpse karakter harmonieert uitstekend met de vele voorzieningen. Zo is er een aantrekkelijk en levendig winkelcentrum, een keur aan horeca en het multifunctionele cultuurhuis ’de Binder’ met een theaterzaal, een bibliotheek, een moderne grote sporthal en diverse vormen van kinderopvang. Ook zijn er in Leersum verschillende basisscholen. Aan de zuidrand van het dorp liggen uitgestrekte weilanden met heerlijke vergezichten, terwijl aan de noordrand bossen het dorp omarmen. Leersum ligt centraal in het land vlakbij uitvalswegen naar Utrecht en Arnhem. Daarnaast is er een goede openbaar vervoer verbinding voorhanden.