Roekenes 64

3956 RS LEERSUM

Roekenes 64 LEERSUM

Deze leuke twee onder een kap woning ligt op een levendige locatie in het centrum van Leersum. De ruime en zonnige woonkamer heeft een aangebouwde erker die toegang geeft tot het naastgelegen terras op het westen. Daarnaast biedt de woning een open keuken, een bijkeuken en drie slaapkamers en een badkamer op de verdieping. De woning staat op een ruim perceel, met eigen oprit en tuin. De winkels van Leersum zijn binnen handbereik, maar ook andere voorzieningen, zoals scholen en sportgelegenheden, en de bossen van de Utrechtse Heuvelrug zijn in de directe omgeving te vinden.

Deze gezellige half vrijstaande woning aan het Roekenes ligt centraal in het dorp, te midden van de winkelvoorzieningen. De uitgestrekte weilanden liggen ook in de directe omgeving van de woning en de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en alle voorzieningen van het dorp zijn in de omgeving gelegen. De woning is aan de achterzijde uitgebouwd: er is zowel een ruime erker gerealiseerd, als ook een bijkeuken die tevens de verbinding vormt tussen het woonhuis en de achtergelegen berging. De woning is gebouwd omstreeks 1952 en kan gekarakteriseerd worden als degelijk toch eenvoudig. De staat van het onderhoud is goed. De goten van de woning zijn vervangen evenals de plafonds die nu van gips zijn. Ook is recent de cv ketel vervangen en zijn er zonnepanelen geplaatst.

De woning staat op een royaal perceel van ca. 350 m2 en heeft een inhoud van ca. 310 m3. De rondom gelegen tuin biedt genoeg ruimte om van het zonnetje te genieten en een ruime parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein. Het perceel wordt nog kadastraal ingemeten om de precieze afmetingen en grootte te bepalen.

Entree:
De entree van het woonhuis is aan de voorzijde van de woning. De achterliggende hal biedt de meterkast, de trapopgang naar de verdieping en toegang tot de toiletruimte en de woonkamer.

Woonkamer:
In de prettig lichte woonkamer van circa 27 m2 springt direct de leuke uitbouw met erker in het oog. Hier vinden we openslaande deuren naar het ernaast gelegen terras. Aan de voorkant is een gezellig zitgedeelte. De wanden van de woonkamer zijn afgewerkt met Spachtelputz. De vloer is voorzien van laminaat, dat ook in de keuken, de hal en de bijkeuken is doorgelegd.

Keuken:
Aan de achterzijde van de woonkamer is de open keuken gelegen. De nette keuken is voorzien van een vierpits gasfornuis een combi-magnetron en een afzuigschouw. Aangrenzend aan de keuken is de bijkeuken van ca. 6 m2 gesitueerd. Hierin vinden we de aansluitingen voor de wasmachine, droger en vaatwasser. De bijkeuken is tevens voorzien van een lichtkoepel in het dak.

Vanuit de bijkeuken komen we in de ruime berging van circa 10 m2. Hier is voldoende ruimte voor de doe-het-zelver of voor opslag van spullen. De berging is voorzien van water, elektriciteit, verwarming en daglicht. Via de berging is er toegang tot de achtertuin.

Eerste verdieping:
Via de open trap in de hal is de eerste verdieping bereikbaar. Ook deze is volledig voorzien van laminaat. Op de verdieping zijn een overloop, drie slaapkamers, een badkamer en een inbouwkast te vinden. De slaapkamer aan de voorzijde meet ca. 10 m2, aan de achterzijde vinden we een vergelijkbare slaapkamer en een naastgelegen kleinere slaapkamer 5 m2 van. De eenvoudige badkamer biedt een douche en een wastafel.


Tweede verdieping:
Via een schuiftrap in de achterslaapkamer is de zolder bereikbaar, die veel bergruimte biedt. Hier is ook de cv ketel geïnstalleerd. De Intergas combi-ketel is in 2022 vervangen.

Buitenruimte:
De buitenruimte wordt gevormd door een ruime tuin rondom de woning. Aan de voorzijde van de woning biedt te tuin voldoende ruimte om te parkeren op eigen terrein. Achter en naast het huis zijn terrassen gemaakt en er is een gazon.

Bijzonderheden:

- 10 zonnepanelen
- centrale ligging nabij voorzieningen
- ruim perceel
- parkeren op eigen terrein

Algemeen:
Leersum vormt onderdeel van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het dorp ligt midden in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland met een gevarieerd landschap van bos en heide dat garant staat voor rust en natuurschoon. Het dorpse karakter harmonieert uitstekend met de vele voorzieningen. Zo is er een aantrekkelijk en levendig winkelcentrum, een keur aan horeca en het cultuurhuis ’de Binder’ met een theaterzaal, een uitgebreide bibliotheek, een moderne grote sporthal en alle mogelijke vormen van kinderopvang. Ook zijn er in Leersum verschillende basisscholen. Aan de zuidrand van het dorp liggen uitgestrekte weilanden met heerlijke vergezichten, terwijl aan de noordrand bossen het dorp omarmen. Leersum ligt centraal in het land vlakbij uitvalswegen naar Utrecht en Arnhem. Daarnaast is er een goede openbaarvervoersverbinding voorhanden.

Plattegronden